Znudziły Ci się zwykłe kanapki na śniadanie? Mam coś specjalnego. Gładka jak masło pasta jajeczna. Wyrazista, delikatnie koperkowa.
Czas wykonania: 5 minut
Czas całkowity: 15 minut
Składniki
- 4 jajka,
- 150 g twarogu półtłustego,
- 100g jogurtu naturalnego,
- 1 łyżeczka chrzanu,
- sól, pieprz,
- koperek.
Do wykonania sałatki oprócz wskazanych składników potrzebujesz: blendera.

Wykonanie
Jajka wkładamy delikatnie do rondelka. Zalewamy wodą, wsypujemy łyżeczkę soli i gotujemy przez 10 minut.
Do kielicha blendera wkładamy twaróg, jogurt naturalny, chrzan oraz obrane, ugotowane jajka. Na sam koniec wsypujemy po szczypcie soli oraz pieprzu. Całość blendujemy na gładką masę.
Koperek siekamy na drobno i posypujemy naszą pastę na wierzchu. Jeśli nie lubisz koperku pomiń go lub zastąp szczypiorkiem.
Pastę podaję z pieczywem i ulubionymi warzywami.
Możesz ją przechowywać w lodówce do 4 dni w szczelnie zamkniętym pojemniku.