Desery nie muszą być skomplikowane. Można je przygotować szybko, a efekt będzie zaskakujący. Taki jest właśnie pucharek z bezą, jagodami i kremem na bazie białej czekolady. Całość jest słodka, lekko cierpka. Dla osób, które lubią takie połączenia, deser będzie idealny!
Składniki:
- Gotowe bezy – najczęściej można je spotkać w Auchan,
- 250g jagód,
- 1 skyr naturalny,
- 200g gęstego jogurtu naturalnego,
- 100g białej czekolady.
Wykonanie:
Białą czekoladę rozpuść i schłodź, tak aby nie zważył się jogurt i skyr. Do miseczki dodaj cały skyr, jogurt naturalny oraz czekoladę. Dokładnie wszystko wymieszaj. Do drugiej miseczki wsyp jagody i rozgnieć delikatnie widelcem.
Przygotuj cztery szklanki bądź pucharki. Na sam dół wsyp lekko pokruszone bezy. Nałóż odpowiednią ilość jagód, a następnie nasz krem. Dla dekoracji dodaj kilka jagód i okruszki bezy.
Jeśli nie masz jagód, użyj innych kwaśnych owoców. Myślę, że maliny czy truskawki będą smakować idealnie 🙂
Deser podawaj od razu po przygotowaniu. Po czasie bezy zmiękną przez co nie będzie tak wspaniałego efektu jak od razu po zrobieniu.