Deser z jagodami

Szybki deser z bezą, kremem i jagodami

Desery nie muszą być skomplikowane. Można je przygotować szybko, a efekt będzie zaskakujący. Taki jest właśnie pucharek z bezą, jagodami i kremem na bazie białej czekolady. Całość jest słodka, lekko cierpka. Dla osób, które lubią takie połączenia, deser będzie idealny!

Składniki:

  • Gotowe bezy – najczęściej można je spotkać w Auchan,
  • 250g jagód,
  • 1 skyr naturalny,
  • 200g gęstego jogurtu naturalnego,
  • 100g białej czekolady.

Wykonanie:

Białą czekoladę rozpuść i schłodź, tak aby nie zważył się jogurt i skyr. Do miseczki dodaj cały skyr, jogurt naturalny oraz czekoladę. Dokładnie wszystko wymieszaj. Do drugiej miseczki wsyp jagody i rozgnieć delikatnie widelcem.

Przygotuj cztery szklanki bądź pucharki. Na sam dół wsyp lekko pokruszone bezy. Nałóż odpowiednią ilość jagód, a następnie nasz krem. Dla dekoracji dodaj kilka jagód i okruszki bezy.

Jeśli nie masz jagód, użyj innych kwaśnych owoców. Myślę, że maliny czy truskawki będą smakować idealnie 🙂

Deser podawaj od razu po przygotowaniu. Po czasie bezy zmiękną przez co nie będzie tak wspaniałego efektu jak od razu po zrobieniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *