Granola z patelni

Śniadania nie muszą być skomplikowane. Czasem wystarczy kilka składników i mamy posiłek jak z najlepszej restauracji. Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na szybką granolę z patelni. Idealna na śniadanie na słodko. Możecie ją również przygotować do lunchboxa. Nawet jak poleży w lodówce jest przepyszna 😁 Częstujcie się!

Granola z patelni z dodatkami

🔴Składniki na 2 porcje: 

🥄 90g płatków owsianych,

🌰 40g dowolnych orzechów, 

🥄 20g rodzynek/innych suszonych owoców,

🥄 1,5 duże łyżki miodu, 

🥄 1 łyżka erytrolu/cukru. 

🔴Wykonanie:

Na patelnię wrzucamy płatki owsiane, orzechy, rodzynki. Podsmażamy przez dosłownie minutę i dodajemy miód oraz słodzidło. Smażymy wszystko do połączenia składników i lekkiej zmiany koloru. Granola będzie delikatnie brązowa. 

Świetnie smakuje z jogurtem naturalnym oraz świeżymi owocami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *