Makaron z fetą, pomidorkami i papryką

Ser feta i pomidorki. Kto jeszcze nie zna tego połączenia?😅 W mojej wersji małe udoskonalenia. Papryka i czosnek. Smak? Jeszcze lepszy!

Nie musisz używać pomidorków koktajlowych, wybierz zwykłe, słodkie. Pokrój w kostkę i będzie ten sam efekt!

🔴Potrzebujesz:
🍅 2 pomidory malinowe,
🌶 1 czerwoną paprykę,
🧀 pół opakowania sera typu feta,
🧄 2/3 ząbki czosnku,
🍜 200g makaronu,
🧂dużo oregano,
🥄 oliwa,
🥄 sól, pieprz.

🔴Wykonanie:
Warzywa kroimy w kostkę. Ser przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy warzywa. Posypujemy dużą ilością ziół, delikatnie solą i polewamy oliwą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (200stopni) na minimum 25 minut. Po tym czasie ser będzie kremowy, a warzywa będą miękkie, ale nierozpadające się. W czasie pieczenia, gotujemy makaron w osolonej wodzie.

Po wyjęciu z piekarnika, całość mieszamy i rozkładamy na dwie porcje. Smacznego! ♥️

Jedna odpowiedź do “Makaron z fetą, pomidorkami i papryką”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *